Programele ultimelor doua zile la Targul de Crăciun la Neamţ

Sâmbătă, 30 decembrie, în deschiderea programului artistic al Târgului de Crăciun la Neamţ va avea loc o scurtă festivitate de premiere în care vor fi evidenţiate şi premiate cele mai frumoase căsuţe de pe Platoul Curţii Domneşti. Recitalurile oferite de două dintre cele mai apreciate interprete de muzică, pop, dance sau latino – CORINA şi OTILIA.

 

***
Luni, 1 ianuarie 2018, în prima zi a noului an şi, în acelaşi timp, ultima zi a Târgului de Crăciun la Neamţ, ediţia 2017, programul artistic de la scena de pe Platoul Curţii Domneşti va cuprinde trei recitaluri susţinute, în ordine cronologică, de ARES, ALEX PARKER şi CABRON. Află mai multe „Programele ultimelor doua zile la Targul de Crăciun la Neamţ”

Festivalul de Datini şi Obiceiuri de Iarnă „Steaua sus răsare”, ediţia a XLIX-a (a doua zi)

După ce miercuri, 27 decembrie, în prima zi a celei de-a XLIX-a ediţii a Festivalului de Datini şi Obiceiuri de Iarnă „Steaua sus răsare”,  au evoluat zece grupuri folclorice –  Ansamblul „Cununa Someșană” (localitatea Maieru, județul Bistrița Năsăud), Ansamblul folcloric aromân „Dor” (Sarighiol, Tulcea), Alaiul de datini şi obiceiuri Farcaşa, „Izvoarele Borcutului” Borca, Alaiul de datini şi obiceiuri Pâncești, „Sumănarii” din Trifeşti, Alaiul de datini şi obiceiuri Bălțătești, Ansamblul folcloric „Mugurașii Mărginenilor” (Mărgineni), Alaiul de datini şi obiceiuri Gârcina, Alaiul de datini şi obiceiuri din Timișești, Alaiul de datini şi obiceiuri din Urecheni şi Ansamblul „Floricică de la munte” al Centrului pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ, iată că  astăzi,  28 decembrie, Festivalul continuă cu ziua a doua. Află mai multe „Festivalul de Datini şi Obiceiuri de Iarnă „Steaua sus răsare”, ediţia a XLIX-a (a doua zi)”

ZIUA A DOUA A FESTIVALULUI DE DATINI ŞI OBICEIURI DE IARNĂ „STEAUA SUS RĂSARE”

Ca în fiecare an, la Piatra-Neamţ, se reunesc unele dintre cele mai spectaculoase formaţii de datini şi obiceiuri, atât din județ și din ţară. Cetele de colindători, urători şi mascaţi îşi vor întâmpina publicul cu frumuseţea colindelor, a pluguşorului şi a sorcovei, dar şi cu jocul arhaic al caprei, ursului şi cerbului, în acest ceremonial simbolic al vieţii şi al morţii, în care masca trece graniţele şi reuneşte lumea de aici cu cea de dincolo, iar timpul moare doar pentru a putea renaşte.
Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ organizează joi, 28 decembrie, ziua a doua din cadrul Festivalului de Datini şi Obiceiuri „Steaua sus răsare”, manifestare care, ca și anul trecut, se încadrează în programul Târgului de Crăciun la Neamț. Află mai multe „ZIUA A DOUA A FESTIVALULUI DE DATINI ŞI OBICEIURI DE IARNĂ „STEAUA SUS RĂSARE””

27 decembrie, prima zi a Festivalului de datini si obiceiuri de iarnă „Steaua sus răsare”

Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ organizează miercuri, 27, și joi, 28 decembrie, cea de-a XLIX-a ediţie a Festivalului de Datini şi Obiceiuri „Steaua sus răsare”, manifestare care, ca și anul trecut, se încadrează în programul Târgului de Crăciun la Neamț. Află mai multe „27 decembrie, prima zi a Festivalului de datini si obiceiuri de iarnă „Steaua sus răsare””

Seară cu surprize pentru public, duminică, 24 decembrie, la Târgul de Crăciun la Neamț

Consiliul Județean Neamț, prin Centrul pentru Cultură și Arte “Carmen Saeculare”, organizează în perioada 17 decembrie 2017 – 1 ianuarie 2018 cea de a doua ediție a Târgului de Crăciun la Neamț.

Pentru duminică, organizatorii Târgului de Crăciun la Neamţ, ediţia 2017, au pregătit o surpriză. Seara a debutat pe Platoul Curţii Domneşti cu Festivitatea de premiere a concursului „Ce-i transmiţi lui Moş Crăciun” . Programul artistic a debutat cu recitalul oferit de Asociația TAGMA, urmată apoi de Teodora Sava. Narcisa Suciu şi Ovidiu Lipan – Ţăndărică (însoţit de Fanfara Zece Prăjini) au constituit atracţiile artistice ale serii de duminică. Află mai multe „Seară cu surprize pentru public, duminică, 24 decembrie, la Târgul de Crăciun la Neamț”

Programul zilei de marți, 26 decembrie, la Târgul de Crăciun

Marți, 26 decembrie, în a doua zi de Crăciun și, în același timp, a zecea a Târgului de Crăciun la Neamț, programul artistic (care va începe la ora 18:00) de la Curtea Domnească are în desfășurător alte patru recitaluri menite să aducă bună dispoziție publicului spectator. Prima va urca pe scenă pietreanca Isabela Chitoșcă, urmată de membrii Clubului „Pinocchio”. Programul este întregit de aparițiile la Târg a interpreților Nadir și Liviu Teodorescu. Află mai multe „Programul zilei de marți, 26 decembrie, la Târgul de Crăciun”

Moș Crăciun ajunge astăzi la ora 17:00 în municipiul Piatra-Neamț

Sâmbătă, 23 decembrie, începând cu ora 17:00, Primăria Piatra-Neamț organizează evenimentul Caravana lui Moș Crăciun. Evenimentul începe cu deplasarea personajelor pe traseul Teatrul Tineretului – Bd. Republicii – Bd Decebal – Muzeul de Istorie -Bd. Traian – Hotel Ceahlau – Piata Stefan cel Mare – Piața Curtea Domnească și va continua cu program la scena amplasata în Curtea Domnească până la ora 20:00.

 

Programul zilelor de sâmbătă și duminică la Târgul de Crăciun

Sâmbătă seară la programul va începe cu recitalul oferit de Cristian Prăjescu. În continuare, vor cânta Alex Velea şi Feli.

***
Pentru duminică, organizatorii Târgului de Crăciun la Neamţ, ediţia 2017, au pregătit o surpriză. Seara va debuta pe Platoul Curţii Domneşti cu Festivitatea de premiere a concursului „Ce-i transmiţi lui Moş Crăciun” (ora 18:00). Programul artistic va debuta cu recitalul oferit de Asociația TAGMA, urmată apoi de Teodora Sava. Narcisa Suciu şi Ovidiu Lipan – Ţăndărică (însoţit de Fanfara Zece Prăjini) vor constitui atracţiile artistice ale serii de duminică. Află mai multe „Programul zilelor de sâmbătă și duminică la Târgul de Crăciun”

Trupa Holograf, show de senzație la Târgul de Crăciun la Neamț

Cea de-a patra seară a Târgului de Crăciun de la Neamț a stat, bineînțeles, sub semnul muzicii și voiei bune. Manifestarea a fost deschisă la ora 18:00, cu cei mai talentați elevi ai Asociației Culturale ”M.Y.Music Art” din Moinești:  Ela Trandafir, Bianca Petcu, Melania Șerban (Pro Tv- Vocea României Jr), George Aghinea (Romanii au Talent), Diana Andronic (KIDS SING-Kanal D), Dragoș Luca, Dragoș Alecsa, Marina Grădinaru (X Factor Romania) și Costina Crăciun.

Află mai multe „Trupa Holograf, show de senzație la Târgul de Crăciun la Neamț”

ADAMOS BAND, AMNA și SORE la Târgul de Crăciun la Neamț, joi, 21 decembrie

Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ a pregătit un nou program artistic atractiv. Deschiderea o vor face tinerii muzicieni de la Liceul de Artă „Victor Brauner” din Piatra-Neamţ. Ei vor fi urmaţi de membrii Clubului „Lucky Dance” de la Roman. Tot joi, 21 decembrie, pe scena de la Curtea Domnească vor mai urca membrii orchestrei de alămuri „Adamos Band” din Iaşi, şi solistele de muzică pop şi dance, Amna şi Sore.
Ca în fiecare seară din această săptămână, spectacolul va încpe la ora 18:00. Află mai multe „ADAMOS BAND, AMNA și SORE la Târgul de Crăciun la Neamț, joi, 21 decembrie”

HOLOGRAF – Miercuri, 20 decembrie, la Târgul de Crăciun la Neamț

Miercuri, 20 decembrie, la Târgul de Crăciun la Neamţ sosesc alţi artişti de renume naţional şi internaţional. Seara va debuta cu recitalul oferit de Asociatia Culturala ”M.Y.Music Art” din Moinesti, cu un program al tinereţii şi al exuberanţei specifice vârstei. Va urca apoi pe scenă Dorian, un artist în vogă, mai ales în rândul publicului tânăr. Seara va fi încheiată de celebra trupă rock, Holograf. Află mai multe „HOLOGRAF – Miercuri, 20 decembrie, la Târgul de Crăciun la Neamț”

Bradul Târgului de Crăciun, împodobit de copiii de la Centrul „Alexandru Roșca” din Piatra-Neamț

Astăzi, 18 decembrie, copiii frumoşi, cu suflet sensibil, de la Centrul pentru Educație Incluzivă „Alexandru Roșca” din Piatra-Neamţ,  au poposit pe platoul de la Curtea Domnească pentru a se bucura şi distra la Târgul de Crăciun.  Micuţii au intrat în atmosfera de sărbători, cântând colinde şi patinând alături de elevii voluntari coordonaţi de Loredana Dinu. Află mai multe „Bradul Târgului de Crăciun, împodobit de copiii de la Centrul „Alexandru Roșca” din Piatra-Neamț”

SEARĂ DE FOLK ŞI COLINDE CU BANICIU, BEZNĂ ŞI ASOCIAŢIA „EU CRED”

Seara a treia a Târgului de Crăciun la Neamţ 2017, marţi, 19 decembrie, aduce în faţa publicului artişti de marcă din lumea folkului. În deschiderea spectacolului, de la ora 18:00, pe Platoul Curţii Domneşti, vor cânta membrii Asociaţiei culturale „EU CRED”. Programul lor va cuprinde colinde și cântece de iarnă, atât din repertoriul național, cât și creații proprii, intrerpretate de grupul reunit al asociației. De asemenea, în cadrul acestui program, asociația va prezenta datini și obiceiuri de pe Valea Bicazului, conduși de Daniel Grasu. Ştafeta muzicală va fi preluată de cantautorul adoptat de urbea noastră, Adi Beznă. Programul serii de folk va fi închis de mult apreciatul Mircea Baniciu. Află mai multe „SEARĂ DE FOLK ŞI COLINDE CU BANICIU, BEZNĂ ŞI ASOCIAŢIA „EU CRED””

Târgul de Crăciun la Neamț, inaugurat cu zâmbete și multă voie bună

Astăzi, 17 decembrie, Târgul de Crăciun la Neamț și-a deschis oficial porțile. Manifestarea, aflată la cea de-a doua ediție, este organizată de Consiliul Judeţean Neamţ, prin Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” și se desfășoară pe platoul de la Curtea Domnească în Piatra-Neamț, în perioada 17 decembrie 2017 – 1 ianuarie 2018.

Află mai multe „Târgul de Crăciun la Neamț, inaugurat cu zâmbete și multă voie bună”

SEARĂ FOLCLORICĂ ÎN A DOUA ZI A TÂRGULUI DE CRĂCIUN LA NEAMŢ, 2017

Consiliul Județean Neamț, prin Centrul pentru Cultură și Arte “Carmen Saeculare”, organizează în perioada 17 decembrie 2017 – 1 ianuarie 2018 cea de a doua ediție a Târgului de Crăciun la Neamț.

Luni, 18 decembrie, în cadrul celei de a doua zi a Târgului, pe scena amplasată la Curtea Domnească vor urca mesagerii folclorului românesc. Află mai multe „SEARĂ FOLCLORICĂ ÎN A DOUA ZI A TÂRGULUI DE CRĂCIUN LA NEAMŢ, 2017”

Ioana Ignat, Andreea Bălan și FAYDEE cântă în deschiderea Târgului de Crăciun la Neamț, ediția a II-a

Duminică, 17 decembrie 2017, în organizarea Consiliului Judeţean Neamţ, prin Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare”, se va da startul ediţiei a doua a Târgului de Crăciun la Neamţ.

De la ora 15:00, în prezenţa lui Moş Crăciun, special venit în Piatra-Neamţ pentru acest eveniment, va fi împodobit bradul instalat pe Platoul Curţii Domneşti. Copiii care-l vor ajuta pe Moş vor fi răsplătiţi cu daruri. Află mai multe „Ioana Ignat, Andreea Bălan și FAYDEE cântă în deschiderea Târgului de Crăciun la Neamț, ediția a II-a”

S-a încheiat Târgul de Crăciun de la Neamț

În perioada 4 decembrie 2016 – 5 ianuarie 2017, Curtea Domnească din Piatra-Neamț a fost transformată într-un spațiu magic, specific sărbătorilor de iarnă, unde nemțenii au putut viziona spectacole de calitate și participa la diferite activități culturale.  A fost un Târg de Crăciun cu vizitatori nu doar din Neamț,  ci și din alte județe, zeci de artiști și mii de poze și filme pe rețelele de socializare, pe scurt un succes.

Află mai multe „S-a încheiat Târgul de Crăciun de la Neamț”

Concert extraordinar aseară la Piatra Neamţ. Maestrul Gheorghe Zamfir a susţinut un recital de zile mari, alături de băieţii de la Bere Gratis

Concert extraordinar aseară la Piatra Neamţ. Maestrul Gheorghe Zamfir a susţinut un recital de zile mari, alături de băieţii de la Bere Gratis. Astfel, prima zi de Crăciun a fost plină de voie bună.

Află mai multe „Concert extraordinar aseară la Piatra Neamţ. Maestrul Gheorghe Zamfir a susţinut un recital de zile mari, alături de băieţii de la Bere Gratis”