Spectacolul de închidere al Târgului de Crăciun

Sâmbătă seară are loc închiderea celei de a treia ediţii a Târgului de Crăciun la Neamţ. Organizatorii acestui proiect, Consiliul Judeţean Neamţ şi Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare”, au pregătit pentru acest moment important un concert folcloric special oferit nemţenilor de Ansamblul „Floricică de la munte”.

Evenimentul va avea loc începând cu ora 18:00 pe platoul Curţii Domneşti din Piatra-Neamţ.

ANSAMBLUL FOLCLORIC „FLORICICĂ DE LA MUNTE”  Află mai multe „Spectacolul de închidere al Târgului de Crăciun”

Vineri, 4 ianuarie, la Târgul de Crăciun la Neamţ

Centru pentru Cultură şi Arte “Carmen Saeculare” a pregătit pentru penultima seară artistic a Târgului de Crăciun la Neamţ, ediţia a III-a, trei noi recitaluri. Începând cu ora 18:00, vineri seară, vor urca pe scena de la Curtea Domnească artişti reprezentativi ai judeţului, precum Maria Nelia Radu, alături de trupa “Lotus”, iar în finalul programului, apreciata cântăreaţă a muzicii house, Alessia.

MARIA NELIA RADU are treisprezece ani şi este din comuna Grumăzeşti, judeţul Neamţ. Învaţă la şcoala gimnazială din localitatea natală Află mai multe „Vineri, 4 ianuarie, la Târgul de Crăciun la Neamţ”

Joi, 3 ianuarie, la Târgul de Crăciun la Neamţ

Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ a pregătit pentru seara de joi, 3 ianuarie, două recitaluri muzicale dedicate special nemțenilor. Începând cu ora 18:00, pe scena de la Curtea Domnească, în cadrul Târgului de Crăciun la Neamţ, ediţia a III-a, vor cânta pentru pietreni Denisa Asimine şi Dya.

DENISA ASIMINE

A studiat canto jazz-muzică ușoară și în paralel, canto clasic la Colegiul Național de Artă „George Apostu”din Bacău.  Află mai multe „Joi, 3 ianuarie, la Târgul de Crăciun la Neamţ”

Miercuri – seară muzicală a Târgului de Crăciun

Seria recitalurilor muzicale din cadrul programului Târgului de Crăciun la Neamț, continuă miercuri, 2 ianuarie 2019. Centrul pentru Cultură și Arte “Carmen Saeculare” Neamț a programat patru momente de mare atractivitate, care se vor desfășura, începând cu ora 17:00, pe scena de la Curtea Domnească.

Miercuri, 2 ianuarie 2019, în cadrul ediței cu numărul trei a Târgului de Crăciun la Neamț vor evolua artiștii locali de la trupele A.D.M.I.S. și A.T.N. și Ștefania Andone. Momentul culminant al serii va fi reprezentat de concertul susținut de artista Află mai multe „Miercuri – seară muzicală a Târgului de Crăciun”

Concert folcloric în prima zi a anului 2019

În prima zi a Noului An, Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ a pregătit pietrenilor care vor veni la Târgul de Crăciun la Neamţ un maraton folcloric. Pe scena de la Curtea Domnească, începând cu ora 18:00, vor urca membrii Ansamblului folcloric „Codrii Neamţului”. Ei vor prezenta, alături de soliştii ansamblului, un spectacol de datini și obiceiuri de Crăciun și de Anul Nou.

Ansamblul are în repertoriu suite de pe Valea Bistriței, Valea Muntelui, Valea Siretului – Neamţ, suite din zonele etnofolclorice Ardeal, Oltenia, Dobrogea, Află mai multe „Concert folcloric în prima zi a anului 2019”

Festivalul de datini “Steaua sus răsare” – Galerie foto

Alaiul de datini şi obiceiuri de iarnă a sărbătorit anul acesta o jumătate de secol fiind singura activitate artistică judeţeană de anvergură care, de cinci decenii se desfăşoară an de an, neîntrerupt. Deși de-a lungul timpului, tradiţionala manifestare şi-a schimbat denumirea, fondul manifestării a rămas mereu acelaşi.

Anul acesta, la festival au fost invitate unsprezece trupe, care au evoluat alături de formaţia gazdă, Ansamblul folcloric „Floricică de la munte”: „Urşii” din Asău (Bacău), „Capra de la Dolhasca” (Dolhasca, Suceava), Căiuţii de la Mihoreni (Mihoreni, Ţinutul Herţa, Ucraina), Află mai multe „Festivalul de datini “Steaua sus răsare” – Galerie foto”

Ultimele spectacole ale anului 2018

Sâmbătă, 29 decembrie, pe scena de pe platoul Curţii Domneşti vor urca un grup de elevi şi profesori ai Liceului de Artă „Victor Brauner” din Piatra-Neamţ. Ei vor fi urmaţi de solistele locale Mara Elena Matasă şi Teodora Sava. Seara va fi încheiată de recitalul oferit de îndrăgita Oana Radu. Ultimul spectacol al anului 2018 organizat de Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” la Târgul de Crăciun va avea loc duminică, 30 decembrie, pe scena de pe platoul Curţii Domneşti, începând cu ora 18:00. Programul conţine patru atractive recitaluri oferite de Teona Răchieru, Ionela Mardare, Roxana Petricaru şi Hevito. Află mai multe „Ultimele spectacole ale anului 2018”

Ateliere meșteșugărești destinate celor mici

În cadrul Târgului de Crăciun la Neamț 2018, Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” a pregătit și în acest an o serie de ateliere de meșteșuguri destinate celor mici!

Zilnic, în perioada desfășurării Târgului, între orele 17:00 – 19:00, în interiorul Căsuței lui Moș Crăciun (căsuța hexagonală de lângă Turn) meșterii populari și profesorii care coordonează cursurile Școlii Populare de Artă Piatra-Neamț, vor fi prezenți pentru a-i ajuta pe cei mici să realizeze singuri diverse obiecte decorative destinate sărbătorilor de iarnă. Află mai multe „Ateliere meșteșugărești destinate celor mici”

Festivalul de datini “Steaua sus răsare”

Alaiul de datini şi obiceiuri de iarnă sărbătorește anul acesta o jumătate de secol și se face remarcat datorită faptului că este singura activitate artistică judeţeană de anvergură care, de cinci decenii se desfăşoară an de an, neîntrerupt.

Deși de-a lungul timpului, tradiţionala manifestare şi-a schimbat denumirea, ultimele zece ediţii purtând titulatura „Festivalul de datini şi obiceiuri de iarnă Steaua sus răsare”, denumire inspirată de sărbătoarea principală a acestei perioade (naşterea Mântuitorului), fondul manifestării a rămas mereu acelaşi. Află mai multe „Festivalul de datini “Steaua sus răsare””

Al treilea weekend de Crăciun la Neamț

Cel de-al treilea weekend al Târgului de Crăciun începe mai devreme, cu un concert susținut joi,20 decembrie, de trupa Grounded, în deschiderea căruia nemțenii vor fi introduși în atmosfera desărbătoare de către elevii Clubului Pinochio din Piatra-Neamț.

Vineri, 21 decembrie, de la ora 18, pe scena de la Curtea Domnească vor urca elevii Clubului de Canto,,Ruby’Ma Music Art” din Piatra-Neamt, urmați de Miruna Grecu și Smaranda Pintilescu. Seara se va încheia cu un concert plin de energie susținut de cunoscuta trupa vocal-instrumentală Andante din Piatra Neamț. Află mai multe „Al treilea weekend de Crăciun la Neamț”