Complexul pentru Cultură și a pregătit o serie de activități interesante ce se vor desfășura în Căsuța atelier din cadrul Târgului de Crăciun la Neamț.

Atelierul de pictură

În cadrul acestui atelier te vei familiariza cu tehnici de lucru pe diferite suporturi și vei dobândi cunoștințe legate de desen și culoare. Vei învăța care sunt etapele decorării unui obiect din lemn, sticlă sau ceramică, explorându-ți creativitatea și expresivitatea.

Atelierul de împletituri în sfoară

Participă și vei afla ce se poate naște dintr-un material aparent simplu și două mâini pricepute: obiecte de decor dintre cele mai frumoase, obiecte cu utilitate practică, produse unicat care ascund migală și multă imaginație.

Atelierul de măști tradiționale

Te va întoarce în lumea satului de altădată, în care masca oglindea toate caracterele și poveștile din spatele lor. Acesta este un atelier în care cei interesați pot învăța cum să surprindă cu un ac, ață, boabe de fasole și câteva bucăți de cârpă, toată această lume de „babe”, „moși”, „urâți” și vicleni, așa cum arătau ei în lumea de poveste a satului românesc.

Modelajul în lut

Modelajul în lut reprezintă unul dintre cele mai vechi meșteșuguri, cu un potențial de exprimare artistică uriaș. De la jucării la obiecte de decor, de la figuri simbolistice la vase, ulcioare și alte obiecte de uz casnic, cursanții pot învăța modul în care omul dă viață argilei remodelându-se pe sine, dar, mai ales, lumea care îl înconjoară.

Galerie Foto:

 

AFLĂ MAI MULTE

Real Santa Claus Bissell working late hours in the workshop #realsantaclaus #issantareal #santaclaus #realsantaclausimages